Εκπαιδευτική Κουζίνα

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η αυτόνομη παρουσία των εκπαιδευομένων στην κουζίνα.

Επιμέρους στόχοι είναι:

  • Η γνώση των βασικών σκευών και της λειτουργικής χρήσης των ηλεκτρικών συσκευών που βρίσκονται στην κουζίνα.
  • Η ασφάλεια των εκπαιδευομένων κατά τη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών και των εργαλείων που περιλαμβάνονται σε αυτή.
  • Η τήρηση των κανόνων υγιεινής.
  • Η γνώση των βασικών γευμάτων (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και της σημαντικότητας του καθενός.
  • Η εκμάθηση προετοιμασίας εύκολων φαγητών και γλυκών.
  • Η επίσκεψη σε διάφορα καταστήματα τροφίμων και η αγορά των απαραίτητων υλικών του γεύματος που θα προετοιμάσουν.
  • Η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η ανάπτυξη της ομαδικότητας και η ψυχαγωγία.

Επιπρόσθετα, δια μέσου του προγράμματος αναπτύσσονται οι αντιληπτικές δεξιότητες της γεύσης και της όσφρησης.
Μέσα από εναλλαγές συνταγών οι εκπαιδευόμενοι οδηγούνται στη μεγαλύτερη δυνατή αυτονομία στους χώρους και στις συσκευές της κουζίνας. Ταυτόχρονα, προετοιμάζονται ώστε να είναι ικανοί να λειτουργούν μόνοι τους μέσα στην κουζίνα ή σε ένα κατάστημα τροφίμων.