Κ.Δ.Β.Μ.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης επιπέδου 1 «Η ΖΩΗ»  υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  Στόχος του είναι η δημιουργία θετικής στάσης ως προς τη μάθηση και την ενίσχυση των ίσων ευκαιριών πρόσβασης κάθε πολίτη στην εκπαίδευση, καθώς και η ενίσχυση της ικανότητας προσαρμογής στις γνωστικές απαιτήσεις ενός συνεχώς εξελισσόμενου κοινωνικο-οικονομικού χώρου δράσης των ενηλίκων πολιτών.

Παράλληλα μέσω των ποικίλων θεματικών ενοτήτων που παρέχονται επιτυγχάνεται η σύνδεση ή επανασύνδεση των ενηλίκων πολιτών με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και η ενίσχυση των δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο των αρχών της ισότητας των ευκαιριών και της μη διάκρισης εξαιτίας της φυλής ή της εθνικής καταγωγής, της θρησκείας ή και των πεποιθήσεων, της ύπαρξης αναπηρίας, του φύλου και της ηλικίας, τα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους  ενήλικες. Μόνη προϋπόθεση, αποτελεί το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.

Η ανάπτυξη ανεξάρτητων τμημάτων μάθησης για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (Τσιγγάνοι, Φυλακισμένοι, Μουσουλμανική Μειονότητα, Μετανάστες – Παλιννοστούντες, ΑμεΑ) στοχεύει στην ισότιμη ένταξή τους στην «κοινωνία της γνώσης και της πληροφορίας» και την πρόσβαση στις νέες εργασιακές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ευκαιρίες. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των συνθηκών εκπαίδευσης, εργασίας και κοινωνικής κατάστασής τους.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των προγραμμάτων παρέχεται ποιότητα στην παρακολούθηση-αξιολόγηση της διαδικασίας εκπαίδευσης και πιστοποίησης τελεσφορώντας με αυτόν τον τρόπο  στη διασφάλιση κοινωνικής συμφωνίας, δημοσίου και κοινωνικού ελέγχου.

Προγράμματα:

  1. Επιμελητής Προσωπικής Φροντίδας